Chalet Whymper - Roof-Magazine
You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Chalet Whymper

Architecture | 29 Jun 2017

LIVING IN THE MOUNTAIN

 

It was a project on the verge of abandonment when Chevallier Architectes studio took on. Chalet Whymper is located near the boundary of protected wilderness so it was necessary to take extra attention to the building’s orientation and structure.
The main structure, opposing the modern addition – with a large window –, has a classic design. The architects gave the cottage a view to three of the most iconic Chamonix-Mont-Blanc’s peaks, in France: Aiguille Verte and the two Drus, which can be seen from the kitchen or even from the basement’s swimming pool.
The materials were carefully chosen – all the wood used on the project was recycled. This lead to a special attention to colours, so as to use “suitably consistent tones”. Above the lounge was built a mezzanine to fulfil one of the desires of the Chalet Whymper’s owner.
Even though it is a house that fits in its mountain surroundings, this Chalet is equipped with cutting-edge technology, such as home automation systems.

 

 

Photos: Solène Renaud (to Chevallier Architectes)

Chevallier Architectes

Related

Open House Porto

Architecture

Performance

Architecture
portugal 2020