You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

EQUINOXE Residence

Interiors | 28 Nov 2016

APPAREIL architecture

 

Urban integration, sustainable materials, and simplicity are the three main features of this residential project. EQUINOXE Residence, a typical Montreal duplex, has been completely redesigned by architect Kim Pariseau and her team, which opted for a simple, minimalist style. Using mainly natural and ecological materials, the firm APPAREIL architecture took advantage of natural light and the generous backyard located behind the house. In order to offer a pleasant continuity between the interior and exterior, the architects added on the back of the house huge windows and sliding doors that put the kitchen and the dining room in permanent contact with the garden. Moreover, a dual-level was created to enhance the light coming from an existing skylight, and the upper floor is now an open and spacious mezzanine, where glass partitions have been added to establish a visual connection with the rest of the house. Outside, the front of the residence was also modernized, with a sober and simple facade, in order to respect the usual style of this typical duplex and to blend well in with the other houses in the neighborhood.

 

                      

 

Text: Isadora Faustino
Photos: Francis Pelletier

APPAREIL architecture

#Follow us on Instagram @roofmagazine