You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Torsby Finnskogscentrum

Architecture | 01 Mar 2017

FROM SCHOOL TO MUSEUM

 

In Sweden, on the Värmland forests, a school was the starting point to a public museum that aims to remember the Finns´ slash-burn agriculture, when they settled in those forests in the early 1600.
Bornstein Lyckefors Architects is the firm behind the project, which enriched the old building with an outer facade, made with wood trunks, marking the space´s new purpose. Now, the museum adapts and fits in its surroundings, being an integral part of the forest.
Torsby Finnskogscentrum won the WAN Adaptive Reuse Award. To the jury, this project, amongst other characteristics, shows how a building can be adapted to the future, yet still showing that it had the purpose of being different. Moreover, the fact that it used a low budget and still have a high impact was another reason that impressed.

 

 

Photos: Åke E:son Lindman

Sketch: Bornstein Lyckefors arkitekter

Bornstein Lyckefors arkitekter

Relacionados

#Siga-nos no Instagram @roofmagazine